
Konsulent for kronisk sygdom til den patientrettede forebyggelse
Brænder du for at hjælpe og støtte mennesker der lever med kronisk sygdom? Så har vi stillingen til dig. Den patientrettede forebyggelse søger en ny kollega, som gennem samtale med borgere med kronisk sygdom kan afklare hvilke behov, ressourcer og ønsker borgeren har, med henblik på at tilrettelægge et individuelt tilpasset forebyggelsesforløb.
Sammen højner vi kvaliteten
Det nære sundhedsvæsen er i rivende udvikling. Sundhedsstyrelsen udgav i januar 2024 nye kvalitetsstandarder for tilbud til borgere, der lever med kronisk sygdom, herunder type 2-diabetes, KOL, hjerte-kar-sygdomme, kræft og muskel-skeletsygdomme, såsom lænde- og ryglidelser.
Bornholms Regionskommune har i flere år arbejdet systematisk, differentieret og diagnosespecifikt med forebyggelsestilbud til borgere med kronisk sygdom. Dette er foregået i tæt samarbejde med Bornholms Hospital og almen praksis. Fokus er altid at løfte kvaliteten af borgernes forløb samt at give borgeren de bedste forudsætninger for at håndtere egen sygdom. Det betyder, at opgaverne for kommunens konsulenter for kronisk sygdom, i takt med at det nære sundhedsvæsen udvikler sig, også vil udvikle sig.
Gør en forskel for borgere med kronisk sygdom på Bornholm
Som konsulent for kronisk sygdom bliver du ansat i ”Forebyggelse og Tværgående Koordinering”, som organisatorisk er placeret i Center for Sundhed og Omsorg. Du får primært en hverdag i Rønne, hvor nogle af dine tætteste samarbejdspartnere, udover dine kolleger, er borgere og pårørende der lever med kronisk sygdom.
I teamet sætter vi en ære i et velfungerende samarbejde med gode kolleger på tværs af sektorer. Dette er ikke blot essentielt for vores hverdag, men særligt også for, at borgerne oplever et gnidningsfrit forløb mellem f.eks. hospital og kommune.
En fremtid i udvikling
I Regeringens nye Sundhedsreform er det besluttet, at Regionerne pr. 1. januar 2027, får ansvaret for den patientrettede forebyggelse. Hvordan dette udfoldes og eksekveres er endnu uvist, men afklares i løbet af 2026.
Dagene er ikke ens. Din opgaveportefølje indeholder både borgernære driftsopgaver og udviklingsopgaver:
- Din primære arbejdsopgave er at afholde afklarende samtaler med borgere med kronisk sygdom – oftest telefonisk
- Du skal være med til at udvikle og koordinere den patientrettede forebyggelse
- Du skal fungere som underviser på kursusforløb og forebyggelsestilbud mm
- Du vil indgå i det tværsektorielle samarbejde mellem kommune, hospital og almen praksis.
Om dig
- Du har en sundhedsfaglig uddannelse
- Du er god til at skabe tillid gennem telefon ved aktivt at lytte anerkendende til borgerens livsfortælling og behov
- Du kan gennem telefonisk samtale støtte den enkelte borger med kronisk sygdom til en relevant og behovsorienteret prioritering af tilgængelige forebyggelsestilbud
- Da du blandt andet kan komme til at undervise, tilrettelægge og planlægge forebyggelsestilbud, har du stærke formidlingsevner, både skriftligt og mundtlige, og du har praksiserfaring med at bruge sundhedspædagogiske værktøjer – herunder samtaleteknikker
- Du er god til at netværke og skabe relationer til dine nærmeste samarbejdspartnere
- Du evner og har flair for at søge og finde den nyeste viden og ideudvikle sammen med dine nærmeste kolleger og i et team med forskellige fagprofessioner
- Hvis du har erfaring inden for kræftområdet er det en fordel, men ikke et krav.
- Hvis du har erfaring inden for seksuel sundhed for borgere med kronisk sygdom er det en fordel, men ikke et krav
Du kan godt glæde dig
Du vil få engagerede kolleger, som hjælper til, at vi sammen når vores mål. Vi er en flad, rummelig organisation med højt til loftet. Vi har en uhøjtidelig, om end professionel arbejdsform, hvor vi forsøger at udvikle os i fællesskab. Vi vægter faglighed højt, ligesom engagement, samarbejde, fleksibilitet og hverdagsinnovation er vigtige nøgleord for vores arbejde.
Du vil arbejde med frihed under ansvar, da tillid til den enkelte er en kerneværdi hos os. Ved ansættelse vil du få grundig introduktion til centerets forskellige afdelinger, og du vil møde kolleger fra andre afdelinger og fra hospitalet, som du kommer til at have et tæt samarbejde med. Derudover tilbyder vi gode muligheder for, at du kan tilegne dig ny viden og kompetencer gennem deltagelse i kurser og uddannelser.
Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte:
- Eva Bredahl Ranfelt, konsulent for kronisk sygdom, på telefon 5692 8087/2162 6480
- Anita Kjer Madsen, konsulent for kronisk sygdom, på telefon 5692 6063/3018 2343
- Mette Kruse Hansen Sieben, leder af Forebyggelse og Tværgående Koordinering, på telefon 5692 6060/2013 1038
Løn- og ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til gældende overenskomst og efter principperne i lokal løndannelse.
I forbindelse med Regionernes fremtidige ansvar for den patientrettede forebyggelse, forventes der at ske en virksomhedsoverdragelse fra kommunen
Der vil blive indhentet børneattest og straffeattest ved ansættelse.
Kørekort til kategori B - Almindelig bil er et krav.
Stillingen er på 37 timer pr. uge.
Praktisk information
Send din ansøgning og CV samt dokumentation for uddannelse, via "Søg Jobbet" knappen.
Ansøgningsfrist
09-06-2025
Samtaletidspunkt
den 19. og 24. juni
Ansættelsesdato
01-09-2025
Kontaktperson
leder af Forebyggelse og Tværgående Koor
Mette Kruse Hansen Sieben
56926060 / 20131038
Arbejdssted
Forebyggelse og Tværgående Koordinering
Ullasvej 17, 3700 Rønne
|
En arbejdsplads, der binder øen sammen
BRK er en unik kommunal arbejdsplads, fordi øen er en selvstændig region. Vi arbejder derfor med strategier og opgaver inden for erhverv, turisme og trafik, som er ansvarsområder danske kommuner normalt ikke varetager. På brk.dk kan du læse mere om kommunen, der med 3.600 ansatte er øens suverænt største arbejdsplads.
BRK er en røgfri arbejdsplads.
|
Vi hjælper dig på plads
Det er en stor beslutning at flytte til ’solskinsøen’ – derfor står du heller ikke alene med den. Vi har nemlig en tilflytterkonsulent, der hjælper med bolig, job til din ægtefælle og skole- eller fritidstilbud til familiens mindste. Læs mere her.
|